Format Nekretnine za prodaju Umag, Buje, Novigrad, Poreč, Istra Umag

Istra

Istra, najveći poluotok, smještena na krajnjem sjeverozapadu Jadrana, riznica raznolikosti koja skladno spaja bogato zelenilo polja, plodnu unutrašnjost i dugu, slikovitu obalu s brojnim otočićima i uvalama. Zbog svog prirodno povoljnog položaja izuzetno je pristupačna iz svih europskih pravaca, a blaga mediteranska klima posjetitelje poziva tijekom cijele godine. Malo je mjesta koja Vam mogu ponuditi toliko toga odjednom. Burna prošlost ostavila je svoj trag i utjecala na danas poznatu kulturnu baštinu Istre, a radišan istarski čovjek svemu je dao veće značenje.

Istra je danas turistički raj s ponudom koja se temelji na izvornim ljepotama i bogatoj ponudi smještaja kako na obali tako i u unutrašnjosti te zanimljivim sadržajima prilagođenim svim uzrastima.

U posljednje vrijeme Istra promovira seoski turizam kao novi oblik turizma koji privlači sve veći broj turista kojima se nude autentični aranžmani razgledavanja, degustacije i opuštanja.

Umag

Područje Umaga, slično kao i većina istarskog poluotoka, bilo je nastanjeno već u osvit ljudske civilizacije. Gradine sagrađene na okolnim uzvisinama nijemi su svjedoci tog vremena.

Dobar položaj je gradu kroz niz stoljeća pružao sigurnost pred neprestanim nasrtajima različitih osvajača, a danas je to slikoviti mediteranski gradić na sjeverozapadnoj obali Istre, u turistički atraktivnom zaljevu u kojem se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina sa plavom zastavom. Nadaleko je poznat i kao sjedište međunarodnog ATP turnira koji se uspješno održava od 1990. godine. Prirodne ljepote grada i okolice, povijest i tradicija starog grada i topla mediteranska klima, povoljan prometni položaj koji omogućuje izvrsnu povezanost kako s ostatkom Hrvatske tako i sa Slovenijom i Italijom grad čine idealnim mjestom za odmor, ali i život tijekom čitave godine. Njegovoj atraktivnosti također uvelike pridonosi bogata sportska ponuda, iznimno cijenjena autohtona gastronomija te ceste vina i maslina.